Як упровадити нові норми харчування: меню й технологічна документація
З 1 вересня діють нові норми й порядок організації харчування у закладах освіти. Заклади намагаються по максимуму забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Тому в директорів виникає багато запитань: яке меню використовувати, як його скласти, де взяти нові технологічні карти й побачити збірники рецептур страв, як розраховувати норми харчових продуктів тощо. Ці й інші питання роз’яснила Тетяна Скапа, державний експерт МОЗ
Шеф-редактор управлінських видань MCFR Освіта поспілкувалася про те, як директору школи упровадити новий порядок організації харчування з державним експертом експертної групи з питань профілактики неінфекційних хвороб та формування здорового способу життя Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ. У статті — відповіді на запитання директорів з прикладами і корисними таблицями.